Riebalų skirtuvas. Kaip išvengti nemalonių kvapų?

Žmogus gerai jaučiasi apsuptas malonių kvapų. Užsukę į bet kurią maitinimo įstaigą taip pat tikimės, kad mus pasitiks tik malonūs kvapai.

riebalu skirtuvas virtuveje

Nemalonus kvapas restoranuose

Vis tik restoranams naudojant nemažus riebalų kiekius, jų atskyrimui ir vamzdynų apsaugai nuo užsikimšimo yra būtinas riebalų skirtuvas (dažnai dar vadinamas riebalų gaudykle). Riebalų ir vandens mišinys neišvengiamai skleidžia blogą kvapą. Taigi, ką daryti, kad toks kvapas neatbaidytų klientų ir nepakenktų maitinimo įstaigos įvaizdžiui?

Trumpalaikis sprendimo būdas

Sprendimų galima rasti įvairių, pavyzdžiui Grease-cycle siūlo naudoti druską, sodą ir actą, arba kiekvieną vakarą į kriauklę įpilti verdančio vandens. Tačiau šie sprendimai yra tik trumpalaikiai ir reikalaujantys laiko. Todėl kyla klausimas – koks yra ilgalaikis sprendimas?

Ilgalaikis sprendimo būdas – patikimas riebalų skirtuvas

Atsakymas paprastas – naudoti tik tas riebalų gaudykles, kurios veikdamos užtikrina visišką sandarumą ir apsaugo nuo nemalonių kvapų prasiskverbimo, pvz. UAB Eneka gaminamą skirtuvą Greasly-A

riebalų gaudyklė riebalų skirtuvas automatinis
Riebalų skirtuvas Greasly A – PUMP modelis.

Riebalų skirtuvas Greasly – A

  • Šio modelio riebalų gaudyklių dangčiai yra sandariai užspaudžiami metalinėmis apkabomis su guminėmis tarpinėmis.
  • Labai patogu yra tai, kad aukštesnės komplektacijos skirtuvams tiek darbo, tiek ir aptarnavimo metu netgi nereikalingas joksdangčių atidarymas.
  • Atskirtų riebalų sluoksnis stebimas neatidarius dangčio per apžiūros langelį, arba sekant riebalų lygio signalizatoriaus parodymus.
  • Sukaupti teršalai šalinami per išsiurbimo vamzdį, arba pasirinkus automatinę riebalų gaudyklę – specialiu ištuštinimo siurbliu.
  • Po išsiurbimo reikalingas užpildymas šviežiu vandeniu, kuriam taip pat nereikalingas dangčio atidarymas. Šviežias vanduo pildomas per pripildymo mazgą su sifonu, kuris taip pat apsaugo, kad kvapai neprasiskverbtų į išorę.

Taigi, Greasly-A yra logiškas pasirinkimas kiekvienai atsakingai ir moderniai maitinimo ir apgyvendinimo įstaigai.